לא שמים מספיק מים
לפסטה צריך להיות מספיק מקום בתוך הסיר והיא צריכה להיות מסוגלת לנוע בו בחופשיות על מנת שלא תידבק. רצוי לבשל פסטה בסיר גדול, ולא להתקמצן על מים. נכון, יותר מים זה יותר זמן עד לארוחת הערב, אבל הסעיף הזה קריטי להצלחה של הפסטה שלכם. כמה מים? על כל 100 גרם פסטה ליטר אחד של מים (ארבע כוסות).
לא שמים מלח במים
פסטה מבשלים במים מלוחים, כיוון שהפסטה סופחת את המים ואיתם את המלח. פסטה שהמים שלה לא הומלחו תהיה תפלה ומשעממת. חכו שהמים ירתחו, ורק אז הוסיפו את המלח (אם תוסיפו אותו לפני, זה סתם יאריך את הזמן עד לרתיחה). כמה מלח שמים בפסטה? המליחו כל ליטר מים בכפית גדולה של מלח.
לא מחכים שהמים ירתחו
נכון, כולם רעבים, אנחנו רוצים למהר ולתקתק את ארוחת הערב. אז רגע לפני שאנחנו מזדרזים להכניס את הפסטה למים והורסים לכולם את הביס, חשוב לזכור שפסטה מכניסים רק למים רותחים, ורק למספר הדקות המומלץ על גבי האריזה. אחרת, נקבל פסטה סמרטוטית, חסרת "גוף" וחסרת נשמה, במקום פסטה נגיסה בדרגת אל-דנטה. ובכלל, את שתי הדקות האחרונות של הבישול מומלץ לסיים כשהפסטה בתוך הרוטב ולא במים.
נותנים לפסטה לחכות לרוטב ולא ההפך
חוק ראשון בבישול פסטה: לעולם הרוטב מחכה לפסטה – ואף פעם לא ההפך. רק ברגע שהרוטב כמעט מוכן, מכניסים את הפסטה למים הרותחים. אם תתזמנו את זה היטב, תזכו להערכה בקרב המקצוענים. הפסטה, אגב, לא מחכה לאף אחד, גם לא לאורחים. לעולם האורחים הם אלה שיחכו לפסטה.
מוסיפים שמן למים
סירייסלי? מדובר אולי באחת העצות הגרועות בעולם לבישול פסטה – מלבד העובדה הכימית ששמן צף על פני המים ולכן אין לו שום משמעות בתוך הסיר – כשהפסטה שלכם משומנת, הרוטב לא יכול להיתפס על הפסטה, והוא יחליק ממנה וייפרד לו לשלום. הפסיקו להוסיף שמן למים, הוא לא תורם ואף מזיק.
עכשיו, אחרי שלמדתם להכין את הפסטה המושלמת, אפשר להכין ארוחה שלמה. הנה כמה הצעות למתכונים, שיהיה בתאבון.