עוגת גבינה אפויה
המצרכים לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
6 ביצים גדולות, מופרדות לחלבונים וחלמונים
1/2 כוס סוכר
1 ק"ג גבינת שמנת 5-9% שומן
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 כפית מלח
קליפת לימון מגוררת מלימון שלם
1/2 1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קורנפלור
2 שקיות אבקת סוכר
להכנת גבינת שמנת -
12 גביעי אשל או גיל 4.5% שומן
אופן ההכנה:
- מחממים התנור ל-220 מעלות.
- מצפים התבנית בנייר אפייה, עם שוליים גבוהים ומשמנים את הנייר בחמאה.
- מערבבים בקערה גבינה, חלמונים, סוכר, קמח תפוחי אדמה, מלח, קורנפלור, גרידת לימון ותמצית וניל. מערבבים היטב עד ואחיד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ורך.
- מוסיפים שליש מקצף החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים בעדינות. מוסיפים את שאר החלבונים, מערבבים היטב ויוצקים את התערובת לתבנית.
- מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה עם כוס מים (אם רוצים ששולי העוגה יישארו לבנים, עוטפים את התבנית מסביב עם נייר כסף).
- מכניסים את העוגה לתנור ואופים את העוגה במשך 15 דקות עד שהחלק העליון הופך לזהוב.
- מורידים את החום ל-150 מעלות, מוציאים את העוגה מהתנור ובזמן שהוא מתקרר מעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים סכין לעומק ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתנתק מהשוליים.
- מכניסים שוב את העוגה לתנור ואופים 10 דקות נוספות.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומחדירים סכין חדה בכ-6 נקודות על פני העוגה כדי לאפשר שחרור אוויר מבלי שהעוגה תתבקע ומחזירים לתנור לאפייה של עוד שעה ו-15 דקות.
- בתום האפייה פותחים את דלת התנור ומאפשרים לעוגה להתקרר בתנור בהדרגה במשך כ-3 שעות. מעבירים למקרר. מגישים עם אבקת סוכר מפוזרת מעל.
המתכונים באדיבות מימי נאמן ומאפה נאמן