אופן ההכנה:
- שוטפים את הסלקים, אך לא קולפים. מבשלים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- מצננים וקולפים (הקליפה אמורה להתקלף מהסלק בקלות, ללא צורך בקולפן או בסכין).
- מגררים את הסלק במגררת עדינה או בעזרת מעבד מזון, ומעבירים לקערה.
- קולפים את שורש החזרת, חותכים לחתיכות קטנות וטוחנים במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה דקה.
- פותחים (בזהירות!) את מכסה המעבד, כשהראש מופנה הצידה (אחרת דומעים מיד).
- מעבירים את עיסת השורש לקערה עם הסלק ומערבבים.
- מערבבים יחד את מיץ הלימון, הסוכר והחומץ.
- יוצקים את הרוטב על תערובת הסלק והחזרת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים ושומרים בקירור.
- מי שרוצה חזרת סופר חריפה שיוסיף ווסאבי עם הסוכר והחומץ.
- מי שרוצה קצת יותר חריף - שיגדיל את כמות החזרת.