
(צילום: shutterstock)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
סלק
200
גרם
שורש חזרת
(לקבלת חזרת חריפה יותר - הוסיפו עוד 100-200 גרם חזרת)
1
יחידה
לימון
3
כפיות
סוכר
2
כפות
חומץ
:רשימת קניות עבור המתכון
שורף בעיניים: המתכון המושלם לחזרת
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/byshougl0אופן ההכנה:
- שוטפים את הסלקים, אך לא קולפים. מבשלים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- מצננים וקולפים (הקליפה אמורה להתקלף מהסלק בקלות, ללא צורך בקולפן או בסכין).
- מגררים את הסלק במגררת עדינה או בעזרת מעבד מזון, ומעבירים לקערה.
- קולפים את שורש החזרת, חותכים לחתיכות קטנות וטוחנים במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה דקה.
- פותחים (בזהירות!) את מכסה המעבד, כשהראש מופנה הצידה (אחרת דומעים מיד).
- מעבירים את עיסת השורש לקערה עם הסלק ומערבבים.
- מערבבים יחד את מיץ הלימון, הסוכר והחומץ.
- יוצקים את הרוטב על תערובת הסלק והחזרת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים ושומרים בקירור.
- מי שרוצה חזרת סופר חריפה שיוסיף ווסאבי עם הסוכר והחומץ.
- מי שרוצה קצת יותר חריף - שיגדיל את כמות החזרת.