לא כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
5
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
סלק
200
גרם
שורש חזרת
(לקבלת חזרת חריפה יותר - הוסיפו עוד 100-200 גרם חזרת)
1
יחידה
לימון
3
כפיות
סוכר
2
כפות
חומץ
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את הסלקים, אך לא קולפים. מבשלים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
  2. מצננים וקולפים (הקליפה אמורה להתקלף מהסלק בקלות, ללא צורך בקולפן או בסכין).
  3. מגררים את הסלק במגררת עדינה או בעזרת מעבד מזון, ומעבירים לקערה.
  4. קולפים את שורש החזרת, חותכים לחתיכות קטנות וטוחנים במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה דקה.
  5. פותחים (בזהירות!) את מכסה המעבד, כשהראש מופנה הצידה (אחרת דומעים מיד).
  6. מעבירים את עיסת השורש לקערה עם הסלק ומערבבים.
  7. מערבבים יחד את מיץ הלימון, הסוכר והחומץ.
  8. יוצקים את הרוטב על תערובת הסלק והחזרת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים ושומרים בקירור.
  • מי שרוצה חזרת סופר חריפה שיוסיף ווסאבי עם הסוכר והחומץ.
  • מי שרוצה קצת יותר חריף - שיגדיל את כמות החזרת.