אופן ההכנה:
- במעבד מזון עם להב פלדה מניחים את כל חומרי הבסיס למעט החמאה. מרסקים עד ליצירת פרורים דקים דמויי חול. מוסיפים קוביות חמאה רכה ומעבדים שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
- משטחים את הפירורים ביד בתבנית עוגה קוטר 26 (רק על התחתית) ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. מוציאים ומצננים מעט.
- בינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי מלית הגבינה, בעזרת מטרפה ידנית ומניחים לכמה דקות כדי שהסוכר ימס.
- לאחר שהתחתית הצטננה מעט (בערך 10 דקות), שופכים עליה את תערובת הגבינה ומחזירים לתנור. אופים במשך שעה בטמפרטורה של 180 מעלות.
- העוגה מוכנה כאשר היא רוטטת. שימו לב - העוגה כמעט ולא תופחת והיא גם לא צריכה להשחים. אם היא משחימה או תופחת מורידים מעט את טמפרטורת האפייה. מוצאים את העוגה האפויה מהתנור ומצננים.
- מכינים את הציפוי (למונקארד) - בסיר קטן מניחים את כל חומרי הציפוי למעט החמאה. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת במשך 6-7 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. יש לשים לב להוריד מהלהבה מיד כשמתחיל להסמיך כדי לא לקבל חביתה לימונית מתוקה.
- לאחר שהקרם הסמיך, מכבים את האש ומוסיפים את החמאה. בוחשים עד שכל החמאה נמסה ומסננים כדי להיפטר מקליפת הלימון וחתיכות של ביצה קרושה אם יש. מצננים.
- כאשר העוגה והקרם התקררו מערבבים קלות את קרם הלימון כדי לקבל מרקם חלק ואחיד, ושופכים על העוגה בעודה בתבנית. מיישרים את פני השטח. מצננים לילה במקרר.
- הצעת הגשה: אפשר לקשט בתותים, פלח לימון ונשיקות מרנג.
חגית שחם, קונדיטוריה "דברים של טעם" במושב עין יהב