כשר
זמן הכנה
50 דקות
זמן כולל
130 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
25
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
200
גרפ
חמאה רכה
150
גרם
סוכר חום בהיר
(3/4 כוס)
2
חלמוני ביצה
בגודל L
80
גרם
דבש
(4 כפות)
1
כפית
תמצית וניל
340
גרם
קמח
(1/2 2 כוסות פחות כף)
2
כפיות
קינמון
1/2
כפית
הל (לא חובה)
1/4
כפית
מלח
(לא מורגש, ניתן להכפיל כמות אם אתם מביני עניין)
125
גרם
פיסטוקים קלופים טבעיים
(1/4 1 כוסות)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר במשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה וקרמית. מוסיפים פנימה את החלמונים, מעבדים עד להטמעה מלאה ומוסיפים פנימה גם את הדבש והווניל. מעבדים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים פנימה את הקמח, המלח והתבלינים, ומעבדים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הפיסטוקים, ומעבדים עד שהם נטמעים היטב בבצק.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים (או שלושה, אם רוצים עוגיות קטנות יותר), ויוצרים מכל חלק צורת גליל, עוטפים בנייר אפייה או ניילון נצמד ומקפיאים לשעה לפחות.
  4. פורסים את הגליל הקפוא לפרוסות אחידות בעובי של 1/2 ס"מ (או יותר, אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם קצת יותר שמנמנות) ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהעוגיות זהובות ויציבות.
המתכונים באדיבות דור משה מהבלוג "פאי בריבוע"