אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר במשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה וקרמית. מוסיפים פנימה את החלמונים, מעבדים עד להטמעה מלאה ומוסיפים פנימה גם את הדבש והווניל. מעבדים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים פנימה את הקמח, המלח והתבלינים, ומעבדים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הפיסטוקים, ומעבדים עד שהם נטמעים היטב בבצק.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים (או שלושה, אם רוצים עוגיות קטנות יותר), ויוצרים מכל חלק צורת גליל, עוטפים בנייר אפייה או ניילון נצמד ומקפיאים לשעה לפחות.
- פורסים את הגליל הקפוא לפרוסות אחידות בעובי של 1/2 ס"מ (או יותר, אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם קצת יותר שמנמנות) ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהעוגיות זהובות ויציבות.
המתכונים באדיבות דור משה מהבלוג "פאי בריבוע"