בשיתוף תנובה
ספרו לנו על עצמכם:
"אנחנו משפחות וודווזוב – דימה וגליה. אנחנו גרים בגליל ויש לנו ארבעה ילדים מקסימים".
מי מבשל/ת בבית?
"גליה היא הבשלנית בבית ומכינה המון מאכלים רוסים ואוקראינים מסורתיים".
מה הסופגנייה המשפחתית שלכם?
סופגניות אשל, קטנות וקלילות מתכון שרץ במשפחה שנים".
מה הסוד של הסופגנייה?
"הסוד הוא השימוש באשל של תנובה. הוא נותן מרקם חלבי וקליל ולא מתקבלת סופגנייה 'כבדה' מדי".
שתפו אותנו בזיכרון משפחתי מהחג:
"בשנה שעברה דימה היה במילואים והילדים יחד עם אמא חזרו בדיוק מצ'כיה, בדיוק בזמן לקראת הלידה של מאיר ראובן, הילד הרביעי שלנו, שנולד בנר האחרון של חג חנוכה".
איך נראה שולחן החג שלכם?
"את הנרות אנחנו מדליקים יחד במטבח מול החלון , אבא דימה מדליק את הנרות ומברך. לאחר הברכה אנחנו מפעילים שירי חג ברקע ורוקדים יחד. על השולחן יש מאכלים מסורתיים לצד סופגניות האשל – לביבות, למשל".
איך אתם הכי אוהבים לאכול את הסופגנייה?
"הסופגניות האהובות עלינו מלאות בריבה, או בשוקולד וסיימון אחד הילדים מעדיף אותן ריקות עם סוכר, בגלל זה סופגניות האשל אהובות עליו"
שאלת מיליון הדולר: סופגניות פשוטות או מפונפנות?
"יש לנו פינה בלב לכל הסופגניות, אבל סופגניות האשל הפשוטות הן הכי טעימות".
איך נולדו סופגניות האשל?
סופגניות האשל הן סיפור אהבה ישראלי שהתחיל בשנות החמישים, כשהאשל של תנובה היה עדיין חידוש מרענן במקרר הישראלי. הסוד שלהן פשוט - בצק עשיר, אבל לא יותר מדי, שבו האשל של תנובה מעניק מרקם מצוין וטעם חלבי עדין. הסופגניות מותפחות בעזרת אבקת אפייה, ולא עם שמרים – ולכן אפשר להכין אותן בזריזות ולטגן מיד, ללא צורך להתפיח את הבצק ולהמתין.
ההיסטוריה של סופגניות האשל משקפת גם את התפתחות תעשיית החלב הישראלית - בעוד שבתחילה השתמשו במים להכנת סופגניות, הרי שעם כניסת האשל של תנובה למדפים בראשית שנות החמישים, החלו עקרות הבית הישראליות להשתמש בו כתחליף משודרג. האשל העניק לבצק עשירות ואווריריות מיוחדת, וכך נולדה גרסה ישראלית מקורית ואהובה של המאפה המסורתי. מי האמין שמרכיבים כל כך נגישים ותהליך הכנה פשוט של ערבוב וטיגון יכול להתחולל קסם כל כך גדול?
איך מכינים סופגניות אשל?
הוראות הכנה:
1. מערבבים בקערה היטב את כל המרכיבים למסה אחידה.
2. מחממים שמן עמוק ובעזרת 2 כפיות משומנות קורצים מהמסה ומניחים בשמן.
3. הופכים מיד לאחר הזהבה - אפשר גם לסובב את הסופגניות כמה פעמים בשמן לטיגון אחיד של הסופגנייה, להבטיח טיגון אחיד.
4. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומגישים חם עם אבקת סוכר מעל, או כל מה שאוהבים. בתיאבון וחג שמח!
בשיתוף תנובה
פורסם לראשונה: 13:40, 25.12.24