עוגיות שיבולת שועל עם תמרים ושומשום
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
מצרכים
15
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
10
יחידות
תמרים מזן מג'הול
100
גרם (1 כוס)
שיבולת שועל מהירת הכנה
45
גרם (1/3 כוס)
קמח רגיל
40
גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס)
שומשום
70
גרם (1/4 כוס דחוסה ועוד 1 כף)
סוכר חום כהה
100
גרם (1/2 כוס)
שמן
1
יחידה
ביצה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה (כ-30 עוגיות):
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
  2. חוצים את התמרים, מגלענים אותם וחותכים לקוביות קטנות.
  3. שמים בקערה את שיבולת השועל, הקמח, השומשום והסוכר. מערבבים. מוסיפים את השמן והביצה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התמרים ומערבבים רק עד שהם מתפזרים בתערובת באופן אחיד.
  4. יוצרים מהעוגיות כדורים בגודל פינג פונג, משטחים אותם בין כפות הידיים ומניחים בתבנית.
  5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות משחימות. מצננים את העוגיות לחלוטין לפני ההגשה. שומרים בצנצנת אטומה (העוגיות יישמרו כשבוע).