
כנפי עוף פריכות בתנור
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
800
גרם
כנפי עוף
1/2
כוס
דבש או סילאן
1
כוס
רוטב סויה
להגשה: 2 כפות בצל ירוק קצוץ
:רשימת קניות עבור המתכון
לעצלנים: כנפי עוף פריכות בתנור
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h100glkijhאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים את הדבש או הסילאן בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל כחצי דקה (אפשר גם לחמם על להבה נמוכה בסיר קטן). מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים היטב.
- מסדרים את כנפי העוף בתבנית בשכבה אחת צפופה ויוצקים עליהן את הרוטב. אופים כ-30 דקות.
- מוציאים את כנפי העוף מהתנור, הופכים ואופים 25-20 דקות נוספות, עד שהן פריכות ושחומות. אם הכנפיים לא פריכות מספיק, הופכים שוב ואופים עוד 15-10 דקות. אם הרוטב מתאדה מאוד במהלך האפייה, אפשר להוסיף עד 1/4 כוס מים.
- מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה ללא שאריות הרוטב (כדי שלא "ירטיב" את הכנפיים), מפזרים את הבצל הירוק ומגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.