תבשיל חיטה עם כרוב ברוטב עגבניות
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
5
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
כוס
חיטה
מעט
שמן לטיגון
2
יחידות
בצלים, קצוצים
1/2
יחידה
כרוב לבן, חתוך לרצועות או קוביות
1
קופסה (400 גרם)
עגבניות מרוסקות
מעט
מלח, פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. שוטפים את החיטה היטב במים ומסננים.
  2. מחממים שמן בסיר ומטגנים מחצית מכמות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את החיטה, 1.5 כוסות מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות, עד שהחיטה רכה. מניחים הסיר בצד.
  3. בזמן שהחיטה מתבשלת מחממים שמן בסיר נוסף ומטגנים את יתרת הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הכרוב ומאדים כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא משנה מעט את צבעו.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, 1.5 כוסות מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
  5. מוסיפים את החיטה, מערבבים, מכסים חלקית ומבשלים כ-15 דקות נוספות.