yk13885902
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מה צריך::
2
יח'
מלפפונים קשים ופריכים
10
יח'
עגבניות שרי מסוג תמר או 2-3 עגבניות תמר רגילות
1/2
יח'
בצל סגול, קלוף
100
גרם
גבינת פטה או בולגרית – לא חובה
1/2
כוס
זיתי קלמטה ללא גלעין
2
יח'
טורטיות
3
כפות
שמן זית
1
כף
גדושה אורגנו מיובש או זעתר עם שומשום
לרוטב::
3
כפות
שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1/2
כפית
מלח
1/4
כפית
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
כך עושים:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
2. מניחים את הטורטיות אחת מעל השנייה ומגלגלים למעין רולדה. חותכים את הרולדה שנוצרה לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
3. מזלפים על הטורטיות שמן זית ומתבלים באורגנו ומלח. מערבבים היטב.
4. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה, מפזרים בצורה חופשית ואופים עד הזהבה עדינה.
5. בינתיים חותכים את המלפפונים לחצי ירח ואת עגבניות השרי חוצים ל-2. אם משתמשים בעגבניות רגילות חותכים לרבעים או לקוביות גדולות.
6. פורסים את הבצל לרצועות כמה שיותר דקות. חותכים את גבינת הפטה לפרוסות או מפוררים גס.
7. מערבבים את כל מצרכי הסלט, כולל הרוטב, ומניחים מעל הר של טורטיות אורגנו זהובות.