מטבעות שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
2
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
300
גרם
שוקולד (אני השתמשתי בשילוב של מריר, חלב ולבן ליצירת מראה שיש, אבל אפשר להשתמש רק בסוג אחד)
1
כוס
תערובת פירות יבשים ואגוזים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על הכיריים (אם משתמשים ביותר מסוג אחד של שוקולד, ממיסים אותם בנפרד). במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מרפדים תבנית או שתיים בנייר אפייה. בעזרת שתי כפיות יוצקים בתבנית "שלוליות" קטנות של שוקולד. ליצירת מראה שיש, יוצרים כל שלולית מ-3-2 סוגי שוקולד ומערבבים אותם קלות בעזרת קיסם שיניים או מזלג. אולי בהתחלה זה נראה קצת מבולגן, אבל הכל יסתדר אחרי הקירור.
  3. מניחים על השוקולד מתערובת הפירות והאגוזים. מצננים במקרר כחצי שעה, ומגישים.