![](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2021/06/24/r1olfQM3d/r1olfQM3d_0_20_409_246_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים:
1
יח'
דג ים במשקל 2-3 ק"ג
להשריית הדג:
1/2
כוס
שמן תירס
1/2
כוס
מיץ לימון טרי
1
כוס
עלי כוסברה קצוצים
1
כפית
פלפל לבן
1
כפית
מלח
1
כף
פפריקה מרוקאית
לרוטב:
1/2
כוס
שמן תירס
3
יח'
גמבות חתוכות לרבעים ללא גרעינים
8
יח'
פלפלים יבשים מתוקים, שטופים ונקיים מזרעים
6
יח'
פלפלים חריפים חצויים לאורכם ונקיים מזרעים
8
יח'
שיני שום חצויות לשתיים
3
כפות
פפריקה מרוקאית
1/2
כף
כורכום
1/2
כף
פלפל לבן
1/4
כף
מלח
1
יח'
צרור כוסברה טרייה, שטופה וקצוצה גס, כולל הגבעולים
1/2 2
כוסות
מים
להגשה:
כוסברה טרייה קצוצה
:רשימת קניות עבור המתכון
לבשל כמו שף: תבשיל דג מרוקאי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h1acdfjbpאופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי המשרה ומניחים בקערה גדולה. טובלים במשרה את פרוסות הדג ומניחים אותן בקערה למשך 15 דקות על מנת שייספגו טעמים.
- הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב שיוכל להכיל את כל נתחי הדג בשכבה אחת. מוסיפים את הגמבות ואת הפלפלים החריפים ומטגנים כ-3 דקות עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את הפלפלים היבשים וממשיכים לטגן כדקה נוספת תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את השום, הפפריקה, הכורכום והפלפל לבן וממשיכים לבשל כדקה נוספת תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה.
- כעבור חצי שעה מסירים את המכסה ונותנים לחצי מכמות הנוזלים להתאדות.
- מוסיפים את נתחי הדג יחד עם המשרה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה מאוד.
- הופכים את נתחי הדג ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך חצי שעה לפחות לפני ההגשה.
- לקראת ההגשה מפזרים על התבשיל כוסברה טרייה קצוצה.
- מומלץ להשתמש בלוקוס (מומלץ לחפש דאור - הלוקוס שחי בעומק שמתאים לבישול), או בפלמידה לבנה, או בבורי.
- מי שאוהב את הראש של הדג יחצה אותו לשניים וינקה מזימים. אפשר גם להשתמש בפילה דג ללא העצם, פרוס לנתחים בעובי 3 ס"מ (טונה או כל דג אחר שאתם אוהבים).