אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי המשרה ומניחים בקערה גדולה. טובלים במשרה את פרוסות הדג ומניחים אותן בקערה למשך 15 דקות על מנת שייספגו טעמים.
- הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב שיוכל להכיל את כל נתחי הדג בשכבה אחת. מוסיפים את הגמבות ואת הפלפלים החריפים ומטגנים כ-3 דקות עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את הפלפלים היבשים וממשיכים לטגן כדקה נוספת תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את השום, הפפריקה, הכורכום והפלפל לבן וממשיכים לבשל כדקה נוספת תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה.
- כעבור חצי שעה מסירים את המכסה ונותנים לחצי מכמות הנוזלים להתאדות.
- מוסיפים את נתחי הדג יחד עם המשרה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה מאוד.
- הופכים את נתחי הדג ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך חצי שעה לפחות לפני ההגשה.
- לקראת ההגשה מפזרים על התבשיל כוסברה טרייה קצוצה.
- מומלץ להשתמש בלוקוס (מומלץ לחפש דאור - הלוקוס שחי בעומק שמתאים לבישול), או בפלמידה לבנה, או בבורי.
- מי שאוהב את הראש של הדג יחצה אותו לשניים וינקה מזימים. אפשר גם להשתמש בפילה דג ללא העצם, פרוס לנתחים בעובי 3 ס"מ (טונה או כל דג אחר שאתם אוהבים).