סלמון בתנור עם ניוקי, אספרגוס, פסטו ועגבניות
כשר
זמן הכנה
35 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
22
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
נתחי
פילה סלמון
במשקל 200 גרם כל אחד
1
חבילה
ניוקי
500 גרם
1/4
כוס
שמן זית
60 מ"ל
300
גרם
עגבניות שרי
4
שיני שום
פרוסות דק
1/2
כוס
יין לבן יבש
120 מ"ל
16
גבעולי
אספרגוס
חתוכים למקטעים
1/2
כוס
רוטב פסטו
120 מ"ל
1/2
צרור קטן
פטרוזיליה
1
לימון
חתוך לרבעים
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
למרינדה:
1/2
כוס
שמן זית
120 מ"ל
1
כף
עלי רוזמרין
1
כף
עלי טימין
1
שן שום
פרוסה
1
כף
פלפל אדום
חתוך לקוביות
1
כף
פלפל צהוב
חתוך לקוביות
לחמאת שום:
80
גרם
חמאה רכה
1/2
צרור
פטרוזיליה קטן
קצוץ
2
שיני שום
קצוצות
1
כפית
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. שמים את כל מרכיבי המרינדה בסיר ומחממים רק עד שרואים סימנים ראשונים של רתיחה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מערבבים יחד את כל מרכיבי חמאת השום.
  3. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול. מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן במים הרותחים.
  4. מורחים את נתחי הסלמון במרינדה ומניחים בתבנית. מתבלים במלח גס ובפלפל ואופים בתנור כ-8 דקות.
  5. בזמן שהניוקי מתבשלים מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את עגבניות השרי ושיני השום ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת.
  6. מוסיפים את הניוקי המוכנים, האספרגוס וחמאת השום, ומבשלים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את הפסטו והפטרוזיליה ומבשלים תוך ערבוב עוד דקה-שתיים. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל.
  7. מעבירים את תכולת המחבתות לצלחות הגשה ומניחים מעל את הסלמון. מגישים עם רבע לימון.