אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. שמים את כל מרכיבי המרינדה בסיר ומחממים רק עד שרואים סימנים ראשונים של רתיחה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי חמאת השום.
- מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול. מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן במים הרותחים.
- מורחים את נתחי הסלמון במרינדה ומניחים בתבנית. מתבלים במלח גס ובפלפל ואופים בתנור כ-8 דקות.
- בזמן שהניוקי מתבשלים מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את עגבניות השרי ושיני השום ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת.
- מוסיפים את הניוקי המוכנים, האספרגוס וחמאת השום, ומבשלים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את הפסטו והפטרוזיליה ומבשלים תוך ערבוב עוד דקה-שתיים. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל.
- מעבירים את תכולת המחבתות לצלחות הגשה ומניחים מעל את הסלמון. מגישים עם רבע לימון.