
סלמון בתנור עם ניוקי, אספרגוס, פסטו ועגבניות
(צילום: אנטולי מיכאלו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
נתחי
פילה סלמון
במשקל 200 גרם כל אחד
1
חבילה
ניוקי
500 גרם
1/4
כוס
שמן זית
60 מ"ל
300
גרם
עגבניות שרי
4
שיני שום
פרוסות דק
1/2
כוס
יין לבן יבש
120 מ"ל
16
גבעולי
אספרגוס
חתוכים למקטעים
1/2
כוס
רוטב פסטו
120 מ"ל
1/2
צרור קטן
פטרוזיליה
1
לימון
חתוך לרבעים
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
למרינדה:
1/2
כוס
שמן זית
120 מ"ל
1
כף
עלי רוזמרין
1
כף
עלי טימין
1
שן שום
פרוסה
1
כף
פלפל אדום
חתוך לקוביות
1
כף
פלפל צהוב
חתוך לקוביות
לחמאת שום:
80
גרם
חמאה רכה
1/2
צרור
פטרוזיליה קטן
קצוץ
2
שיני שום
קצוצות
1
כפית
מלח
:רשימת קניות עבור המתכון
כמו במסעדה: סלמון בתנור עם ניוקי ואספרגוס
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h1c47kzgnאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. שמים את כל מרכיבי המרינדה בסיר ומחממים רק עד שרואים סימנים ראשונים של רתיחה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי חמאת השום.
- מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול. מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן במים הרותחים.
- מורחים את נתחי הסלמון במרינדה ומניחים בתבנית. מתבלים במלח גס ובפלפל ואופים בתנור כ-8 דקות.
- בזמן שהניוקי מתבשלים מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את עגבניות השרי ושיני השום ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת.
- מוסיפים את הניוקי המוכנים, האספרגוס וחמאת השום, ומבשלים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את הפסטו והפטרוזיליה ומבשלים תוך ערבוב עוד דקה-שתיים. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל.
- מעבירים את תכולת המחבתות לצלחות הגשה ומניחים מעל את הסלמון. מגישים עם רבע לימון.