מרק אפונה
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
יח'
כרשה ירוקה וצעירה פרוסה דק
2-3
יח'
שומרים צעירים או אחד בינוני שטוף ופרוס דק
2
יח'
שיני שום קצוצות
400
גרם
אפונה טרייה נקייה
2
יח'
ענפי שומר או שמיר
1
ליטר
מרק עוף צח או מים או ציר ירקות
1/2
כוס
שמן זית עדין
מלח
פלפל שחור גרוס
1
יח'
פלפל סודני קטן
50
גרם
גבינת פרמזן מגורדת דק מאוד
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן זית בסיר עמוק ומוסיפים את הכרשה, מאדים כמה דקות עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום, הפלפל השחור וממשיכים לערבב, מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  3. מצננים מעט ומעבירים לבלנדר או דרך מטחנה ידנית וטוחנים טחינה גסה ובשום אופן לא חלקה מידי.
  4. מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ופלפל.
  5. מוזגים לצלחות מוסיפים פרמז'ן ובוזקים שמן זית.
  6. מוסיפים ענפי שומר (או "ניצנים") או שמיר קצוץ גס וחי.