אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר עמוק ומוסיפים את הכרשה, מאדים כמה דקות עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום, הפלפל השחור וממשיכים לערבב, מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
- מצננים מעט ומעבירים לבלנדר או דרך מטחנה ידנית וטוחנים טחינה גסה ובשום אופן לא חלקה מידי.
- מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ופלפל.
- מוזגים לצלחות מוסיפים פרמז'ן ובוזקים שמן זית.
- מוסיפים ענפי שומר (או "ניצנים") או שמיר קצוץ גס וחי.