אופן ההכנה:
- ראשית נטפל בעלי הגפן - אם יש לנו עלי גפן משומרים בצנצנת או שקנינו אותם במעדניה במשקל אז שמים אותם בקערה ומשרים למשך כ-10 דקות, מעבירים למסננת ושוטפים היטב להוצאת המלחים. אם אלו עלי גפן טריים מהעץ שוטפים אותם וחולטים במים רותחים כ-30 שניות.
- קולפים את שיני השום, שמים את עלי הגפן המסוננים ושיני השום הקלופות בקערת מעבד המזון במשך כ-2-3 דקות עד שנקבל מחית יפה ועדינה וללא חתיכות גסות מדי. מוסיפים לקערת מעבד המזון מיץ מלימון בינוני שסחטנו, חומץ, סוכר ואת המלח ומעבדים כ-20-30 שניות נוספות עד לקבלת משחה חלקה. מעבירים את המשחה לצנצנת נקייה ומחסים ב-1/4 כוס שמן זית.
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית