אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לטמפרטורה של 180-200 מעלות. קולפים את הבטטה ופורסים לקוביות בגודל נגיסה (בערך 1/2 1 ס"מ). את הבצלים הסגולים פורסים לאורך לרבעים או שמיניות. מניחים בתבנית את הבטטות הפרוסות, פלחי הבצל הסגול, ומתבלים בעלי מרווה, שמן זית, אגוז מוסקט ומלח. מערבבים ועוטפים את כל הירקות בתבלינים שבתבית. אופים בתנור 20-30 דקות עד שהבטטות רכות והבצל הסגול חרוך. את כל זה אתם יכולים להכין גם יום מראש, וכך לקצר משמעותית את זמן ההכנה של המנה - זרקו לתבנית יום קודם או כמה שעות מראש את הבטטה והבצל, וברגע הכנת המנה תוכלו לדלג על כל השלב הראשון שבמתכון.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מכינים את כל המרכיבים מראש, ומתזמנים להתחיל את השלב הבא (סיום הכנת הרוטב) 2-3 דקות לפני תום זמן בישול הפסטה.
- במחבת רחבה מחממים שמן זית וחמאה. כאשר החמאה נמסה מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים כחצי דקה בלבד (חשוה להקפיד שהשום לא יישרף). מוסיפים למחבת את הבטטה והבצל האפויים, יחד עם עלי המרווה וכל המיצים מהתבנית, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים בזהירות.
- מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת יחד עם כרבע כוס ממי בישול הפסטה, ומערבבים בעדינות עד שכל הפסטה עטופה ברוטב מהמחבת.
*אם רוצים, אפשר להוסיף גבינת פטה מגוררת מעל - טבעונית או לא, לבחירתכם.
דניאלה נויפלד היא בעלת הבלוג "העדשים השמחות"
פורסם לראשונה: 11:21, 22.01.24