אופן ההכנה:
- להכנת הצלי - מחממים סיר כבד עם השמן וצורבים את הבשר עד להשחמה יפה מסביב. מוציאים את נתח הבשר ומוסיפים לסיר את כל הירקות ומזהיבים כ-10 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל כ-3 דקות. בשלב זה מניחים את נתח הבשר חזרה על הירקות ומוזגים לסיר את בקבוק היין. מבשלים כ-5 דקות לצמצום היין ונידוף האלכוהול.
- מוסיפים לסיר את יתרת החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מכסים ומבשלים על להבה נמוכה או בתנור בחום של 170 מעלות כשעתיים וחצי. מצננים כשעה בטמפ' החדר.
- מוציאים את נתח הבשר ומקררים היטב לפחות כשעתיים בקירור ופורסים לפרוסות דקות של 1 ס"מ. שומרים בקירור להגשה. את הנוזלים שבסיר מסננים ומצמצמים מעט במידת הצורך לרוטב סמיך. בהגשה מסדרים את פרוסות הבקר בסיר או בתבנית, מחממים את הרוטב ומוזגים על הבשר, ומבשלים בחום נמוך כחצי שעה נוספת.
- להכנת הארטישוק והשום - בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הארטישוקים, שיני השום, המרווה, כוס מים ומעט ממיץ הלימון, מלח ומעט פלפל ומבשלים ללא מכסה על להבה גבוהה עד שהנוזלים יתאדו והארטישוק רך אך יציב, מקררים עד להגשה.
- להכנת הגזרים - בסיר רחב מחממים מעט שמן זית וצורבים כ-5 דקות את הגזרים החצויים וענף רוזמרין. מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור גרוס ומקררים עד להגשה.
- להכנת התרד - מוסיפים את התרד לצלי ב-5 דקות האחרונות של החימום בהגשה.
- להכנת המח עצם - בתבנית צלייה מניחים את העצמות ומוזגים מים עד לגובה של 1 ס"מ. מכיסם ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20 דקות. שומרים חמים עד להגשה ומתבלים את המח במעט מלח ים.
- להגשה - מחממים כ-5 דקות את הירקות בתנור ומגישים על הצלי ולצד עצמות המח.