לפעמים העוגות הבחושות הכי טובות נוצרות מהדברים הפשוטים שיש לכולנו בארון או במקרר, ושלא היתם מצפים לפגוש בתוך עוגה. לפעמים נתקלים בשילוב של מוצרים שפשוט מתאימים אחד לשני באופן טבעי.
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אתכם:
במתכון הזה, היה לי ברור שהשוקולד חלב ישתלב מצוין עם הטעם המריר של שמן הזית וכך נולדה לה העוגה הזו - עוגת שמן זית ושוקלד חלב. הכיף הכי גדול בעוגה הזו – שמכינים את כולה בקערה אחת.
בחושה שמן זית ושוקולד חלב
המצרכים (לתבנית פס באורך 24 ס״מ):
3 ביצים
250 גר' סוכר חום כהה
200 מ"ל שמן זית מעולה
250 מ"ל חלב
400 גר' קמח תופח
1 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתייה
200 גר' שוקולד חלב עם שבבי פיסטוק
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת בגודל 25 על 25 ס"מ בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים עם הסוכר החום עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- לאחר שהתערובת הוקצפה, מוסיפים בזרם דק את שמן הזית ולאחר מכן גם את החלב.
- לאחר האיחוד מוסיפים בבת אחת את הקמח, המלח, הסודה לשתייה ומערבבים עד להטעמתם.
- חותכים חתיכות גסות של שוקולד חלב עם שבבי פיסטוק ומקפלים לתוך תערובת העוגה.
- מעבירים הכל לתבנית ומכניסים לתנור החם ל-45-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מקררים בטמפרטורת החדר, מפזרים מעט אבקת סוכר ונראה אתכם מפסיקים ליישר.