חלה במילוי של מטבוחה וחצילים זו כנראה החלה הכי מפתיעה שיצא לי להכין. היא נראית תמימה ורגילה מבחוץ ואז כשנותנים ביס מגלים שבפנים יש חגיגה שלמה. היא נימוחה, מלוחה, חריפה ומתוקה - בקיצור, חלה מושלמת שלא תוכלו להפסיק לנשנש ממנה בשבת.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם:
חלה עגולה במילוי מטבוחה וחצילים
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה שוקלים את כל מרכיבי המתכון חוץ מהמלח.
- לשים על מהירות איטית כ-3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות (10 דקות לישה סה”כ).
- מכסים במגבת או בניילון נצמד ומעבירים להתפחה במקום חמים למשך כשעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
- להכנת המילוי: מטגנים שום ותבלינים בשמן זית, מוסיפים את החצילים, רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
- לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם, ממלאים במילוי וסוגרים לכדור.
- מסדרים בתבנית שבה אופים את החלה.
- מעבירים להתפחה נוספת לעוד כ-30-40 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות על תכנית טורבו.
- מברישים בחלב סויה ומפזרים שומשום.
- אופים כ-40 דקות עד להזהבה.
דניאל וגנר היא קונדיטורית טבעונית, מורה לקונדיטוריה, מתכונאית ויועצת קולינרית. מתמחה במטבח הטבעוני ומפתחת מתכונים לחברות ולמסעדות. לאינסטגרם של דניאל