(צילום: מירי צדוק)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית המאפינס. כדאי לרפד את השקעים בעטרות נייר כדי להקל בהמשך על החילוץ של המאפינס.
- שוטפים ומבשלים את הברוקולי במי מלח. מסננים, מצננים במי קרח ומסננים שוב.
- מערבבים את הביצים, האשל, החלב והשמן בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפרמזן, את המלח ואת הפלפל ומערבבים יחד.
- מפרידים 12 פרחים קטנים ועדינים ושומרים אותם בצד, מגררים את יתר הברוקולי לתוך הבלילה ומערבבים.
- יוצקים את הבלילה לשקעים ונועצים בכל שקע שמים פרח ברוקולי קטן. אופים במצב טורבו 25-20 דקות, עד להשחמה. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים חם.
לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לחשבון האינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"