![מאפינס ברוקולי](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2022/01/20/SJtJNo8pt/SJtJNo8pt_52_129_867_521_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
תבנית 12 מאפינס
3
יחידות
ביצים
1
גביע
אשל או יוגורט
1/4
כוס
חלב
1/4
כוס
שמן
1
כוס
גבינת פרמז'ן
מגורדת
1/2
כפית
מלח
קורט
פלפל שחור
2
כוסות
קמח תופח
או 2 כוסות קמח כוסמין וכפית אבקת אפיה
:
:רשימת קניות עבור המתכון
מאפינס ירוקים: המתכון שיגרום לכם לאכול יותר ברוקולי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h1knqdqaj(צילום: מירי צדוק)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית המאפינס. כדאי לרפד את השקעים בעטרות נייר כדי להקל בהמשך על החילוץ של המאפינס.
- שוטפים ומבשלים את הברוקולי במי מלח. מסננים, מצננים במי קרח ומסננים שוב.
- מערבבים את הביצים, האשל, החלב והשמן בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפרמזן, את המלח ואת הפלפל ומערבבים יחד.
- מפרידים 12 פרחים קטנים ועדינים ושומרים אותם בצד, מגררים את יתר הברוקולי לתוך הבלילה ומערבבים.
- יוצקים את הבלילה לשקעים ונועצים בכל שקע שמים פרח ברוקולי קטן. אופים במצב טורבו 25-20 דקות, עד להשחמה. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים חם.
לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לחשבון האינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"