
מתכונים סופריטו טלה וארטישוק ירושלמי
(צילום: אפרת ליכטנשטט)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כף
שמן קנולה
2
ק"ג
שוק או כתף טלה
קוביות גדולות
2
ק"ג
ארטישוק ירושלמי
קלוף וחתוך לפרוסות גסות
10
יחידה
בצלי שאלוט או בצלי פנינה
קלופים
5
יחידה
שיני שום
קלופות
1
כף
מלח דק
1
כף
מלח דק
1
כפית
פלפל שחור
גרוס
1
כפית
כמון טחון
4
יחידה
עלי דפנה
5
גרגיר
פלפל אנגלי
1
כוס
פטרוזיליה וכוסברה
קצוצות
:רשימת קניות עבור המתכון
כך תכינו תבשיל טלה עם ארטישוק ירושלמי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h1kqimuas(צילום: אפרת ליכטנשטט)
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. צורבים בו את קוביות הבשר, עד להשחמה. כדאי לעשות זאת בקבוצות, כדי שהבשר אכן ייצרב ולא יתבשל. מוציאים את הנתחים לצלחת ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי ואת הבצלים ומטגנים 10-5 דקות עד להשחמה.
- מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים יחד 3-2 דקות.
- מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומנמיכים את הלהבה. מבשלים שעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר רך.
- מכבים את האש ומניחים לתבשיל לנוח קצת לפני האוכל. לפני ההגשה, מחממים היטב ומוסיפים את עשבי התיבול מעל.
המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים