מתכונים סופריטו טלה וארטישוק ירושלמי
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
140 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כף
שמן קנולה
2
ק"ג
שוק או כתף טלה
קוביות גדולות
2
ק"ג
ארטישוק ירושלמי
קלוף וחתוך לפרוסות גסות
10
יחידה
בצלי שאלוט או בצלי פנינה
קלופים
5
יחידה
שיני שום
קלופות
1
כף
מלח דק
1
כף
מלח דק
1
כפית
פלפל שחור
גרוס
1
כפית
כמון טחון
4
יחידה
עלי דפנה
5
גרגיר
פלפל אנגלי
1
כוס
פטרוזיליה וכוסברה
קצוצות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: אפרת ליכטנשטט)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. צורבים בו את קוביות הבשר, עד להשחמה. כדאי לעשות זאת בקבוצות, כדי שהבשר אכן ייצרב ולא יתבשל. מוציאים את הנתחים לצלחת ושומרים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי ואת הבצלים ומטגנים 10-5 דקות עד להשחמה.
  3. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים יחד 3-2 דקות.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומנמיכים את הלהבה. מבשלים שעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר רך.
  5. מכבים את האש ומניחים לתבשיל לנוח קצת לפני האוכל. לפני ההגשה, מחממים היטב ומוסיפים את עשבי התיבול מעל.
המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים