(צילום: אפרת ליכטנשטט)
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. צורבים בו את קוביות הבשר, עד להשחמה. כדאי לעשות זאת בקבוצות, כדי שהבשר אכן ייצרב ולא יתבשל. מוציאים את הנתחים לצלחת ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי ואת הבצלים ומטגנים 10-5 דקות עד להשחמה.
- מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים יחד 3-2 דקות.
- מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומנמיכים את הלהבה. מבשלים שעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר רך.
- מכבים את האש ומניחים לתבשיל לנוח קצת לפני האוכל. לפני ההגשה, מחממים היטב ומוסיפים את עשבי התיבול מעל.
המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים