yk14011600
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
150 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
שמן זית להברשה מעל - לא חובה
לבצק:
500
גרם
קמח כוסמין לבן או מלא
10
גרם
שמרים יבשים
4
כפות
שמן זית
5
כפות
סילאן או מייפל או דבש או סוכר
1
ביצה L
1
כפית
מלח
1
כוס (240 מ"ל)
מים
להברשה ועיטור:
מים
שומשום או שיבולת שועל דקה או גרעיני דלעת/ חמנייה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולשים על מהירות איטית במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות נוספות. אם הבצק דביק מאוד, תלוי מאוד בקמח, שמים עוד 1/2 כוס קמח.
2. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה.
3. מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות במשקלן ומרדדים כל בצק למעין מלבן בעובי 1 ס"מ.
4. מגלגלים את המלבן לרולדה הדוקה ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. הקפידו להשאיר רווח כי הלחמניות תופחות.
5. מכסים את הלחמניות ומתפיחים במשך 45 דקות או עד הכפלת הנפח.
6. מברישים את הלחמניות במים ומפזרים תוספות שאוהבים.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-15 דקות או עד הזהבה עדינה.