אופן ההכנה:
קונפי השום
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- שמים את כל מרכיבי הקונפי בתבנית קטנה ומערבבים היטב. מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום. מניחים בתבנית גדולה יותר ואופים 40-35 דקות, עד ששיני השום מזהיבות ומתרככות. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מוציאים את ענף הרוזמרין ומרסקים את הקונפי (כולל השמן) למחית חלקה או גסה, לפי הטעם (אפשר לעשות זאת במזלג או להיעזר במעבד מזון או בבלנדר).
- שומרים בכלי סגור במקרר עד לשימוש.
הבצק
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- מתקינים במיקסר את וו הלישה (אפשר ללוש את הבצק גם ביד). שמים בקערת המיקסר את השמרים, המים והדבש ומערבבים. מחכים כמה דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים במהירות בינונית במשך כמה דקות, עד לקבלת בצק חלק, אחיד, רך ומעט דביק. אם הבצק רך מדי, מוסיפים מעט קמח; ואם הוא יבש מדי, מוסיפים מעט מים.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח (אפשר גם להתפיח את הבצק במקרר במשך לילה).
קליעת החלה – שיטה א'
- מחלקים את החלק הראשון של הבצק ל-5-4 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר כ-25 ס"מ. מורחים את העיגולים, למעט אחד, במחית השום ועורמים אותם זה על גבי זה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים מעל את העיגול שלא מרחנו במחית השום.
- בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים את הבצק ל-6 פרוסות, כמו עוגה – אבל עוצרים את החיתוך כ-4 ס"מ לפני שולי הבצק, כך שהפרוסות לא יהיו חתוכות עד הסוף.
- מקפלים החוצה את המשולשים שחתכנו, שכבה אחת בכל פעם – ומסדרים את השכבות כך שלא יהיו זו מעל זו, אלא רק יחפפו (ראו תמונה). תוחבים את קצוות הבצק מתחת לטבעת שנוצרה.
- מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים כשעה.
קליעת החלה – שיטה ב'
- מרדדים את החלק השני של הבצק לעלה בגודל כ-20X30 ס"מ ומורחים אותו במחית השום בשכבה אחידה.
- מגלגלים את מלבן הבצק לרולדה וחוצים אותה לאורכה. כורכים את שני חצאי הרולדה זה סביב זה לצמה. מצמידים את שני קצוות הצמה זה לזה, ליצירת טבעת.
- מניחים את טבעת הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם רוצים, מניחים במרכזה חצי ראש שום ולוחצים אותו מעט לתוך הבצק. מברישים את השום במעט שמן זית ומפזרים עליו מעט פלפל שחור גרוס ומלח גס.
- מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים כשעה.
האפייה
- בזמן שהחלות תופחות מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- לאחר התפיחה מברישים את החלות בביצה טרופה ומפזרים עליהן רוזמרין קצוץ.
- אופים 30-25 דקות, עד להזהבה. מצננים על רשת.