![סופריטו, תבשיל עוף ,מרק שעועית - נופר זוהר](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2020/11/18/rkSOAWafcv/rkSOAWafcv_15_48_1266_761_90_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
8
שוקי עוף
1/2
ק״ג
זיתים שבורים ומגולענים
(קונים בשוק בדוכן של הזיתים, מבקשים זיתים לבישול)
1
כף
משחת רסק
1
כפית
פפריקה
1/2
כפית
כורכום לתיבול
2
עגבניות
קלופות וקצוצות
5
שיני שום
חתוכות לרבעים
6
כפות
שמן חמניות
1
פרוסה של לימון כבוש
(כאן בטור חמוצים)
1/4
צרור פטרוזיליה
קצוצה
2
פלפל שושקה חריף יבש
גזור עם מספריים (או מתוק למי שלא אוהב)
1/2
כפית
כורכום
למי חליטת הזיתים
2
כוסות
ציר עוף
(או מים)
:רשימת קניות עבור המתכון
בסיר אחד: תבשיל עוף עם זיתים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h1nugh0p2אופן ההכנה:
- חולטים במים רותחים את הזיתים המגולענים עם כורכום למשך חמש דקות, מסננים ושוטפים היטב להוצאת המרירות.
- אם מסקתם בעצמכם את הזיתים יש לחלוט אותם במים רותחים לפחות שלוש פעמים.
- שמים בסיר רחב שמן ומטגנים את השום על להבה נמוכה עם הפלפל שושקה, מוסיפים את העגבניות הקצוצות, ומקרמלים.
- מוסיפים את הרסק ומטגנים היטב. מוסיפים את השוקיים, ומערבבים בתוך הסיר עד שהם עטופים במשחה האדומה.
- מוסיפים שתי כוסות ציר עוף ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה ורבע או עד שהעוף מתפרק מהעצם ורך.
- פותחים את מכסה הסיר ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והלימון הכבוש. מערבבים היטב ומגישים.