אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את החצילים בתבנית וקולים 60-45 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים את החצילים מהתנור (משאירים אותו פועל) ומניחים אותם במסננת ל-10 דקות, לניקוז נוזלים עודפים.
- מוציאים את בשר החציל עם כף וקוצצים גס. מעבירים לקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה (ו/או הכוסברה), השום, 3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון ומלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה או בווק. מפוררים את הבשר הטחון לתוך המחבת ומוסיפים את תערובת התיבול. מטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב, עד שהבשר מחליף צבע.
- משמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס"מ. מניחים בתבנית את הבשר המתובל ומשטחים עליו את תערובת החצילים. יוצקים מעל את העגבניות המרוסקות.
- מערבבים את הטחינה עם כף מיץ לימון, מים קרים ומלח לתערובת דלילה. יוצקים את הטחינה על העגבניות, כך שתכסה את כל המנה.
- אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהטחינה משחימה.