![מאפה בשר טחון](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/24/BkkqsnEph/BkkqsnEph_0_0_981_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
600
גרם
בשר בקר טחון מנתח שמן (למשל, צלעות או צוואר)
3
יח'
חצילים בינוניים
חופן עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוצים
1
יח'
שן שום, כתושה
שמן זית
מיץ מחצי לימון + כף מיץ לימון נוספת
לתיבול הבשר: כפית גדושה כמון, כפית גדושה פפריקה, פלפל שחור טחון, מלח
200
גרם
עגבניות מרוסקות
5
כפות
טחינה גולמית
:רשימת קניות עבור המתכון
מאפה בשר עם חצילים קלויים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h1ohn00je3אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את החצילים בתבנית וקולים 60-45 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים את החצילים מהתנור (משאירים אותו פועל) ומניחים אותם במסננת ל-10 דקות, לניקוז נוזלים עודפים.
- מוציאים את בשר החציל עם כף וקוצצים גס. מעבירים לקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה (ו/או הכוסברה), השום, 3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון ומלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה או בווק. מפוררים את הבשר הטחון לתוך המחבת ומוסיפים את תערובת התיבול. מטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב, עד שהבשר מחליף צבע.
- משמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס"מ. מניחים בתבנית את הבשר המתובל ומשטחים עליו את תערובת החצילים. יוצקים מעל את העגבניות המרוסקות.
- מערבבים את הטחינה עם כף מיץ לימון, מים קרים ומלח לתערובת דלילה. יוצקים את הטחינה על העגבניות, כך שתכסה את כל המנה.
- אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהטחינה משחימה.