אופן ההכנה:
- שמים במחבת את התפוחים, החמוציות, הקינמון והסוכר החום ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס, התפוחים מתרככים וכמעט לא נותרים נוזלים במחבת. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- פורשים עלה פילו ומברישים אותו (או מרססים) במעט שמן. מקפלים לשניים ומשמנים שוב. מפזרים בפס כ-2 כפות ממלית התפוחים בסמוך לאחת הצלעות הרחבות של הבצק. סוגרים מעל המלית את שולי הבצק הקצרים מימין ומשמאל ומגלגלים לגליל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- יוצרים באותו אופן 7 גלילים נוספים.
- מברישים (או מרססים) את הגלילים בשמן ואופים כ-20 דקות, עד שהם מזהיבים.
- ההגשה: מחממים יחד את הדבש והמים כ-3 דקות על אש נמוכה, עד שהדבש נמס ומתקבל סירופ חמים.
- מניחים כל סיגר בצלחת, יוצקים עליו מהסירופ ומפזרים גרגירי רימון.
איך מכינים מראש? אופים את הגלילים ביום ההגשה ושומרים בטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מחממים 5 דקות ב-180 מעלות. את הסירופ אפשר לשמור מכוסה במקרר כמה ימים ולחמם על אש נמוכה לפני ההגשה.