גלילי פילו במילוי תפוחים ברוטב דבש ורימונים
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
4
יח'
תפוחים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות קטנות
4
כפות
חמוציות מיובשות
1/2
כפית
קינמון
4
כפות
סוכר חום
8
יח'
עלי פילו, מופשרים
שמן קנולה
להגשה:
4
כפות
דבש
4
כפות
מים
גרגירים מרימון אחד
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שמים במחבת את התפוחים, החמוציות, הקינמון והסוכר החום ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס, התפוחים מתרככים וכמעט לא נותרים נוזלים במחבת. מצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. פורשים עלה פילו ומברישים אותו (או מרססים) במעט שמן. מקפלים לשניים ומשמנים שוב. מפזרים בפס כ-2 כפות ממלית התפוחים בסמוך לאחת הצלעות הרחבות של הבצק. סוגרים מעל המלית את שולי הבצק הקצרים מימין ומשמאל ומגלגלים לגליל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. יוצרים באותו אופן 7 גלילים נוספים.
  5. מברישים (או מרססים) את הגלילים בשמן ואופים כ-20 דקות, עד שהם מזהיבים.
  6. ההגשה: מחממים יחד את הדבש והמים כ-3 דקות על אש נמוכה, עד שהדבש נמס ומתקבל סירופ חמים.
  7. מניחים כל סיגר בצלחת, יוצקים עליו מהסירופ ומפזרים גרגירי רימון.

איך מכינים מראש? אופים את הגלילים ביום ההגשה ושומרים בטמפרטורת החדר. לפני ההגשה מחממים 5 דקות ב-180 מעלות. את הסירופ אפשר לשמור מכוסה במקרר כמה ימים ולחמם על אש נמוכה לפני ההגשה.