מאפה פילו במחבת של סנט מור, תרד ודלעת
מתכון של אריק ברגר
המרכיבים (ל-4 מנות):
שמן זית
2 בצלים אדומים קצוצים דק
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
מעט שאטה
חופן גדול של תרד קצוץ גס
2 ביצים
קליפה מגוררת מ-לימון 1
מלח ופלפל
חצי חבילת דפי פילו
גליל גבינת סנט מור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במחבת מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים דלעת ומבשלים תוך ערבוב עד שהדלעת רכה. מעבירים לקערת ערבוב לקירור.
- כשהתערובת קרה מוסיפים ביצים, שאטה, תרד וגרידת לימון ומערבבים היטב.
- במחבת שמתאימה לשימוש בתנור מניחים 4 דפי פילו שנמרחו בשמן (כל דף ודף) את הקצוות מקמטים מעט.
- מניחים את התערובת מהקערה על דפי הפילו.
- פורסים את הגבינה ומסדרים על התערובת.
- מורחים בשמן את קצוות הפילו החשופים.
- מכניסים לתנור ל20-25 דקות.