אופן ההכנה:
- מחממים את השמן ל-190 מעלות (אם אין מדחום, מכניסים לשמן ידית של כף עץ, וכאשר נוצרות סביבה בועות קטנות - הוא מספיק חם).
- בזמן שהשמן מתחמם מקציפים את הביצים, הסוכר וקליפת הלימון במשך 2 דקות. מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים עד לאיחוד.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים לקערת הביצים והגבינה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים כף (רצוי להשתמש בכף מידה או כף גלידה), נוטלים איתה מהבלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים דקה-דקה וחצי מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר (רצוי לטגן תחילה סופגנייה אחת או שתיים, לבדוק איך הן יצאו, ובמידת הצורך להגביר או להנמיך את האש).
- מפזרים על סופגניות הריקוטה אבקת סוכר ומגישים מיד.
- זיגוג (לא חובה): מערבבים את הסוכר עם צבע המאכל עד שהוא נצבע באופן אחיד. מייבשים כמה דקות.
- טוחנים את הסוכר במטחנת תבלינים או בבלנדר עד לקבלת אבקת סוכר.
- מערבבים את אבקת הסוכר עם תמצית הטעם, מוסיפים 2 כפות מהחלב ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. במידת הצורך, מוסיפים עוד כף חלב.
- מצפים את הסופגניות בזיגוג, מחכים שהוא יתקשה – ומגישים.
מתכונים נוספים של טל סורסקי תמצאו בבלוג "מה יש לאכול"