מתכונים סופגניות ריקוטה מהירות
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
18
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
סופגניות:
שמן
לטיגון עמוק
3
ביצים
1/2
כוס
סוכר
100 גרם
2
כפיות
קליפת לימון
מגוררת
1/2 1
כוסות
קמח
210 גרם
225
גרם
גבינת ריקוטה
1 כוס פחות כף
1
שקית
אבקת אפייה
10 גרם
מעט
אבקת סוכר
לקישוט
זיגוג (אופציה):
100
גרם
סוכר
2
טיפות
צבע מאכל
3
טיפות
תמצית טעם
וניל, אוכמניות וכדומה
3
כפות
חלב
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן ל-190 מעלות (אם אין מדחום, מכניסים לשמן ידית של כף עץ, וכאשר נוצרות סביבה בועות קטנות - הוא מספיק חם).
  2. בזמן שהשמן מתחמם מקציפים את הביצים, הסוכר וקליפת הלימון במשך 2 דקות. מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים עד לאיחוד.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים לקערת הביצים והגבינה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משמנים כף (רצוי להשתמש בכף מידה או כף גלידה), נוטלים איתה מהבלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים דקה-דקה וחצי מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר (רצוי לטגן תחילה סופגנייה אחת או שתיים, לבדוק איך הן יצאו, ובמידת הצורך להגביר או להנמיך את האש).
  5. מפזרים על סופגניות הריקוטה אבקת סוכר ומגישים מיד.
  6. זיגוג (לא חובה): מערבבים את הסוכר עם צבע המאכל עד שהוא נצבע באופן אחיד. מייבשים כמה דקות.
  7. טוחנים את הסוכר במטחנת תבלינים או בבלנדר עד לקבלת אבקת סוכר.
  8. מערבבים את אבקת הסוכר עם תמצית הטעם, מוסיפים 2 כפות מהחלב ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. במידת הצורך, מוסיפים עוד כף חלב.
  9. מצפים את הסופגניות בזיגוג, מחכים שהוא יתקשה – ומגישים.
מתכונים נוספים של טל סורסקי תמצאו בבלוג "מה יש לאכול"