חטיף שברי שוקולד מריר עם שקדים וצימוקים
כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
11
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
150
גרם
שקדים טבעיים שלמים
רבע
כפית
מלח
2
כפות
מים
100
גרם
צימוקים כהים
4-3
כפות
רום
350
גרם
שוקולד מריר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה (הכמות במתכון מתאימה ל־20-15 יחידות קטנות):
  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מפזרים את השקדים על גבי הנייר ומעליהם את המלח ומעט מים. מערבבים היטב. קולים את השקדים במשך 10-8 דקות או עד שהם מעט מזהיבים. מצננים כ־10 דקות בטמפרטורת החדר.
  3. בקערה מערבבים יחד צימוקים ורום ומשהים כ־10 דקות עד שהצימוקים מתנפחים מעט. מסננים.
  4. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שכל השוקולד מתמוסס, מבריק וחלק.
  5. מוסיפים את השקדים והצימוקים ומערבבים היטב עד שאחיד.
  6. יוצקים את תערובת השוקולד על גבי מגש מרופד בנייר אפייה ומשטחים בעזרת מרית לעובי של כ־1 ס"מ.
  7. מפזרים מלח גרוס בחלק העליון ומקפיאים למשך שעה-שעתיים. שוברים לחתיכות בגודל הרצוי, ומגישים.

טיפים והערות:

  • החטיפים נשמרים בכלי אטום במקפיא עד חודשיים.
  • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן.
  • במקום שקדים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים.
  • מי שממהר יכול לוותר על השריית הצימוקים ברום.
פורסם לראשונה: 21:47, 27.03.24