אופן ההכנה (הכמות במתכון מתאימה ל־20-15 יחידות קטנות):
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפזרים את השקדים על גבי הנייר ומעליהם את המלח ומעט מים. מערבבים היטב. קולים את השקדים במשך 10-8 דקות או עד שהם מעט מזהיבים. מצננים כ־10 דקות בטמפרטורת החדר.
- בקערה מערבבים יחד צימוקים ורום ומשהים כ־10 דקות עד שהצימוקים מתנפחים מעט. מסננים.
- קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שכל השוקולד מתמוסס, מבריק וחלק.
- מוסיפים את השקדים והצימוקים ומערבבים היטב עד שאחיד.
- יוצקים את תערובת השוקולד על גבי מגש מרופד בנייר אפייה ומשטחים בעזרת מרית לעובי של כ־1 ס"מ.
- מפזרים מלח גרוס בחלק העליון ומקפיאים למשך שעה-שעתיים. שוברים לחתיכות בגודל הרצוי, ומגישים.
טיפים והערות:
- החטיפים נשמרים בכלי אטום במקפיא עד חודשיים.
- במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן.
- במקום שקדים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים.
- מי שממהר יכול לוותר על השריית הצימוקים ברום.
פורסם לראשונה: 21:47, 27.03.24