סאני - כנאפה
(צילום: ירון ברנר)

כנאפה

סאני דרעי
המצרכים (למגש כנאפה בקוטר 32 ס"מ או ל-4 כנאפה אישיות בקוטר 12 ס"מ): 1/2 ק"ג שערות קדאיף (אפשר לבנות או כתומות) 250 גר׳ ריקוטה 250 גר׳ גבינת עיזים (אם אתם אוהבים טעם חזק של עזים השתמשו בגליל גבינת עיזים ירוק, אם תרצו טעם עדין יותר אז תוכלו להשתמש בקופסאות של גבינת עיזים למריחה) 100 גר׳ אבקת סוכר 200 גר׳ חמאה מומסת קמצוץ אבקת סוכר
לסירופ סוכר - 300 גר׳ מים 300 גר׳ סוכר 50 גר׳ מי ורדים
לקישוט - חופן פחסטוקים
1 צפייה בגלריה
כנאפה
כנאפה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מניחים בקערה את שערות הקדאיף. מוסיפים מעט אבקת סוכר ומפזרים מעל. מערבבים עם הידיים בכדי להמתיק מעט את הקדאיף.
  2. לוקחים את המגש או התבנית ושמים בנדיבות על כל השטח חמאה מומסת, תוודאו שהחמאה תגיע לכל המשטח, זה חשוב לצריבה של הכנאפה, לאחר מכן מפזרים מחצית מכמות שערות הקדאיף על המגש ומשטחים מעט עם הידיים.
  3. מכינים את המלית - בקערה קטנה מערבבים בכף או במטרפה את כל המצרכים, מעבירים לשק זילוף ואם אין אז אפשר בעזרת כף לפזר באופן שווה את המלית. חשוב: השאירו בערך סנטימטר מהשוליים ללא מלית בכדי שהיא לא תנזל החוצה בזמן הצלייה. מכסים את המלית עם שארית הקדאיף.
  4. מכינים את הסירופ - בסיר קטן על להבה גבוהה מביאים את הסוכר והמים לרתיחה. אחרי שרותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים פנימה את מי הורדים. מבשלים כ-7 דקות נוספות.
  5. צולים את הכנאפה על להבה בינונית כ-10 דקות. אם אתם משתמשים במגש גדול כמו שלי, אז תשתמשו בשתי להבות כמו שאני עשיתי, ומדי פעם תסובבו את המגש בכדי להגיע לצלייה שווה.
  6. מכינים מגש נוח להפוך עליו את הכנאפה בזמן הצלייה, מציצים כל כמה דקות על השכבה התחתונה שנצלית עד שמתקבלת חריכה יפה. ברגע שתגיעו לצבע הרצוי הופכים את הכנאפה עם המגש הנוסף, שופכים חמאה מומסת על כל התבנית של הכנאפה (כמו שעשינו בהתחלה), ומחזירים את הכנאפה למגש עם החמאה. צולים גם את הצד השני עד לצבע הרצוי. כאשר הגעתם לצבע הרצוי שופכים את סירופ הסוכר על הכנאפה ומבשלים עוד כ-2 דקות. מפזרים מעל פיסטוקים ומגישים חם.
*אפשר להכין את הסירופ מראש ואת הכנאפה מראש ולאחסן במקרר עד שלושה ימים. את הכנאפה רצוי לצלות מיד לפני ההגשה או ממש בסמוך לה.