כשר
טבעוני
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
900
גר'
קמח
300
גר'
מרגרינה
מומסת
1/2 1
כוסות
מים רותחים
3
טיפות
תמצית וניל
לסירופ:
1/2
ק"ג
סוכר
1
כוס
מים
1
כף
מיץ לימון
חופן
שומשום
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, מים, חמאה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת, ומניחים בצד לרבע שעה של התפחה.
  2. מכינים את הסירופ - בסיר בינוני מבשלים את כל מרכיבי הסירופ, עד לקבלת תערובת סמיכה וללא גושים. מניחים בצד שיתקרר.
  3. מטגנים את השבקיות - אחרי רבע שעה מטגנים את השבקיות משני הצדדים במחבת חמה עם שמן עמוק עד להזהבה.לאחר הטיגון, טובלים את השבקיות בקערה עם הסירופ כך שיצפה אותן היטב ומכל הצדדים. זורים שומשום מעל, ומגישים.