(צילום: אסתר דורון צרפתי)
אופן ההכנה:
- תבשיל הירקות: מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים אותם כ-5 דקות.
- מוסיפים מים עד לגובה הירקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים.
- להכנת קוסקוס משקית: שמים בסיר את הקוסקוס, המלח, הפלפל והשמן מערבבים. מוסיפים מים רותחים, ומערבבים. מכסים ומחכים 5 דקות. פותחים ומאווררים את הקוסקוס עם מזלג. מכסים עד להגשה.
- מוזגים את הקוסקוס או האורז (מה שהחלטתם שישמש במצע לתבשיל) לצלחת, מוסיפים מעל את התבשיל - ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"