אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
0
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבשיל ירקות:
מעט
שמן לטיגון
1
יחידה
בצל
פרוס לרצועות
500
גרם
דלעת
חתוכה לקוביות גדולות
2
יחידה
גזרים
פרוסים
1
יחידה
בטטה גדולה
פרוסה לקוביות גדולות
1//2
כפית
כורכום טחון
5
גבעול
סלרי
עם מעט עלים, חתוכים לקוביות קטנות
1
כפית
תבלין חוואיג'
כפית שטוחה
מים רותחים
1/2
כפית
פלפל שחור
1
כף
מלח
קוסקוס:
2
כוס
מים רותחים
2
כוס
קוסקוס להכנה מהירה
מעט
מלח ופלפל שחור
לפי הטעם
מעט
שמן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: אסתר דורון צרפתי)
אופן ההכנה:
  1. תבשיל הירקות: מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים אותם כ-5 דקות.
  2. מוסיפים מים עד לגובה הירקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים.
  3. להכנת קוסקוס משקית: שמים בסיר את הקוסקוס, המלח, הפלפל והשמן מערבבים. מוסיפים מים רותחים, ומערבבים. מכסים ומחכים 5 דקות. פותחים ומאווררים את הקוסקוס עם מזלג. מכסים עד להגשה.
  4. מוזגים את הקוסקוס או האורז (מה שהחלטתם שישמש במצע לתבשיל) לצלחת, מוסיפים מעל את התבשיל - ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"