עוגת דבש ושקדים בציפוי שטרויזל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
100 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
21
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
תבנית אינגליש קייק
לעוגה:
1/4 1
כוסות (150 גרם)
קמח כוסמין 70%
או 1 כוס + כף (150 גרם) קמח לבן רגיל
1/3
כוס (40 גרם)
שקדים טחונים
1
כפית
אבקת אפייה
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
2
ביצים
1/3
כוס (65 גרם)
סוכר
1/3
כוס (80 מ"ל)
שמן
1/2
כוס (120 מ"ל)
קפה שחור מוכן
מקורר
1/3
כוס (80 מ"ל)
דבש
1
כף
גדושה ממרח תמרים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1
כפית
קינמון
1/4
כפית
ציפורן
לשטרויזל:
30
גרם
חמאה קרה
חתוכה לקוביות
1/4
כוס (35 גרם)
קמח
3
כפות
שקדים טחונים
2
כפות
סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
1
כפית
תמצית שקדים
חופן שקדים פרוסים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. השטרויזל: שמים את כל מרכיביו בקערה ומשפשפים בין כפות הידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית. שומרים בצד.
  3. העוגה: מנפים קמח לתוך קערה. מוסיפים את השקדים הטחונים, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים היטב.
  4. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את השמן, הקפה, הדבש, ממרח התמרים, קליפת התפוז והתבלינים ומעבדים לבלילה אחידה.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שמתקבלת שוב בלילה אחידה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מפזרים מעל את השטרויזל ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"