אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים את התבנית.
- השטרויזל: שמים את כל מרכיביו בקערה ומשפשפים בין כפות הידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית. שומרים בצד.
- העוגה: מנפים קמח לתוך קערה. מוסיפים את השקדים הטחונים, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים היטב.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את השמן, הקפה, הדבש, ממרח התמרים, קליפת התפוז והתבלינים ומעבדים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שמתקבלת שוב בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מפזרים מעל את השטרויזל ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"