אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד, מים וחמאה על בן־מארי ומערבבים מדי פעם. לאחר שמסת השוקולד נמסה לחלוטין, מצננים עד שהשוקולד נשאר חם אך לא רותח (מומלץ למדוד עם מדחום ייעודי לטמפרטורה של 35-33 מעלות).
- מקציפים את החלבון והסוכר עד לקבלת קצף רך אך יציב. כשהחלבון מוקצף, מוסיפים למסת השוקולד המצונן את החלמונים והקוניאק, ומערבבים היטב עם מטרפה.
- מוסיפים למסת השוקולד כ-1/4 מהחלבון המוקצף, ומקפלים בעדינות. לבסוף מוסיפים את מסת השוקולד לתוך הקערה עם החלבון המוקצף, ומקפלים בעדינות עד שכל המסה אחידה.
- מעבירים את המוס לתוך תבנית בגודל של 25X30, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות.
- לפני ההגשה, מומלץ לפזר מעל אבקת קקאו מרירה ואיכותית.