כשר
זמן הכנה
35 דקות
זמן כולל
35 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (לכ-8 מנות):
400
גר'
שוקולד מריר, עדיף עם אחוז קקאו גבוה
3/4
כוס
מים
100
גר'
חמאה
6
ביצים
מופרדות לחלמונים וחלבונים
כוס
סוכר (100 גר')
3
כפות
כפות קוניאק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. ממיסים שוקולד, מים וחמאה על בן־מארי ומערבבים מדי פעם. לאחר שמסת השוקולד נמסה לחלוטין, מצננים עד שהשוקולד נשאר חם אך לא רותח (מומלץ למדוד עם מדחום ייעודי לטמפרטורה של 35-33 מעלות).
  2. מקציפים את החלבון והסוכר עד לקבלת קצף רך אך יציב. כשהחלבון מוקצף, מוסיפים למסת השוקולד המצונן את החלמונים והקוניאק, ומערבבים היטב עם מטרפה.
  3. מוסיפים למסת השוקולד כ-1/4 מהחלבון המוקצף, ומקפלים בעדינות. לבסוף מוסיפים את מסת השוקולד לתוך הקערה עם החלבון המוקצף, ומקפלים בעדינות עד שכל המסה אחידה.
  4. מעבירים את המוס לתוך תבנית בגודל של 25X30, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות.
  5. לפני ההגשה, מומלץ לפזר מעל אבקת קקאו מרירה ואיכותית.