![](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2015/11/24/6655353/6655353_0_0_5184_3115_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (לכ-8 מנות):
400
גר'
שוקולד מריר, עדיף עם אחוז קקאו גבוה
3/4
כוס
מים
100
גר'
חמאה
6
ביצים
מופרדות לחלמונים וחלבונים
כוס
סוכר (100 גר')
3
כפות
כפות קוניאק
:רשימת קניות עבור המתכון
עונג בפה: מוס שוקולד אוורירי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hj29ihr2nאופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד, מים וחמאה על בן־מארי ומערבבים מדי פעם. לאחר שמסת השוקולד נמסה לחלוטין, מצננים עד שהשוקולד נשאר חם אך לא רותח (מומלץ למדוד עם מדחום ייעודי לטמפרטורה של 35-33 מעלות).
- מקציפים את החלבון והסוכר עד לקבלת קצף רך אך יציב. כשהחלבון מוקצף, מוסיפים למסת השוקולד המצונן את החלמונים והקוניאק, ומערבבים היטב עם מטרפה.
- מוסיפים למסת השוקולד כ-1/4 מהחלבון המוקצף, ומקפלים בעדינות. לבסוף מוסיפים את מסת השוקולד לתוך הקערה עם החלבון המוקצף, ומקפלים בעדינות עד שכל המסה אחידה.
- מעבירים את המוס לתוך תבנית בגודל של 25X30, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות.
- לפני ההגשה, מומלץ לפזר מעל אבקת קקאו מרירה ואיכותית.