לפעמים לא צריך יותר ממנה מושקעת אחת בשביל לגרוף מחמאות ולשדרג את הארוחה המשפחתית לארוחת חג מפתיעה וטעימה: במתכון הזה לקחנו מנה פופולרית של כנאפה, החלפנו את שיערות הקדאיף באטריות אורז (כשר לאוכלי קטניות), החלפנו את הגבנה בבשר, וקיבלנו מנה שהיא לא פחות מגאונית. בונוס: המנה גם מצטלמת מעולה לסטורי.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם:
כנאפה בשר עם אטריות אורז
המצרכים (למחבת בקוטר 24 ס״מ):
200 גר' אטריות אורז דקות מאסטר שף
350 גר' בקר טחון
5-6 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
1 כף בהרט
1 כפית כורכום
להגשה:
טחינה
פטרוזיליה או פיסטוקים גרוסים
אופן ההכנה:
- משרים אטריות במים למשך שעה עד לריכוך.
- מחממים מחבת עם שתי כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים בשר ושום. מערבבים ומפרידים לפירורים תוך כדי טיגון 3-4 דקות ומתבלים במלח, פלפל וחצי כף בהרט.
- מסננים את האטריות ומערבבים בקערה עם שתי כפות שמן זית, מלח, חצי כף בהרט וכורכום. חשוב לערבב היטב כדי לתבל את כל האטריות ולצבוע אותן בכורכום.
- משמנים מחבת בשתי כפות שמן זית ומרפדים בחצי מכמות האטריות. משטחים מעליהן את הבשר המתובל. מניחים שכבה נוספת של אטריות אורז וממשיכים לטגן 4-5 דקות או עד שרואים שהאטריות מתייצבות ומזהיבות מעט.
- הופכים לצלחת ומחזירים למחבת לטיגון של ארבע דקות נוספות.
- מגישים עם טחינה ופיסטוקים ו/או פטרוזיליה מעל.
המתכון באדיבות המותג מאסטר שף