הכנה:
1. מחממים מעט את השמן, מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
2. מוסיפים את נתחי העוף (או ההודו או הבקר) והתבלינים וממשיכים לבשל עד שהעוף מוכן.
3. מוציאים את נתחי העוף (או ההודו או הבקר) לקערה ומכסים בינתיים.
4. מוסיפים לסיר עם הבצל את הגזר החתוך והצימוקים. כל אחד בצד אחר של הסיר, בלי לערבב.
5. מבשלים עד שהגזר בשל למחצה (עד שלב זה ניתן להכין כמה שעות מראש).
6. כחצי שעה לפני הארוחה מוסיפים את האורז לסיר, שטוף ומסונן כמובן, ומשטחים בלי לערבב. אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מים, רצוי חמים, עד שיכסו את האורז כחצי ס”מ מעל.
7. מבשלים כמה דקות על אש גבוהה. כשהמים נספגים מנמיכים את האש, מכסים, ועל מכסה הסיר מניחים מגבת לספיגת האדים.
8. כשהאורז כמעט מוכן מוסיפים את נתחי העוף לסיר.
הגשה:
1. מוציאים את נתחי העוף (או ההודו או הבקר) ומניחים בינתיים על צלחת בצד.
2. מעבירים את האורז לצלחת הגשה בזהירות, בלי לגעת בגזר ועליו מניחים את הגזר.
3. אם כולם אוהבים צימוקים, מפזרים אותם, אם לא - שמים אותם בצד הצלחת.
4. מעל הכול, מניחים את נתחי העוף.