עוגת שוקולד פאדג' פרווה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
עוגה:
2
תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
3
ביצים L
3/4
כוס
שמן
180 מ"ל
1 ו-3/4
כוסות
חלב שיבולת שועל או סויה
420 מ"ל
1 ו-1/4
כוסות
סוכר
250 גרם
קורט
מלח
1/2
כוס
אבקת קקאו
70 גרם
1 ו-1/2
כוסות
קמח
210 גרם
2
כפיות
אבקת אפייה
150
גרם
שוקולד צ'יפס
ציפוי:
200
גרם
שוקולד מריר
1/2
פחית
קרם קוקוס
200 גרם
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות. בקערה גדולה שמים שמן, ביצים, חלב שיבולת שועל, סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. התערובת דלילה יחסית וזה בסדר.
2. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.
3. אופים את העוגה במשך 35־45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים. העוגה אמורה להיראות יציבה בשוליים אך עדיין מעט־מעט רכה במרכזה.
4. מצננים בטמפרטורת החדר. בעזרת שיפוד יוצרים חורים בעוגה כדי שהציפוי יחלחל פנימה.
5. ציפוי: בקערה חסינת אש שמים שוקולד וקרם קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
6. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים בעזרת מרית. מצננים במשך כשעה במקרר עד להתייצבות הציפוי ומגישים.
לגרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.

שלבי ההכנה:

3 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד פאדג' פרווה
עוגת שוקולד פאדג' פרווה
(צילום: עידית נרקיס כ"ץ)


3 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד פאדג' פרווה
עוגת שוקולד פאדג' פרווה
(צילום: עידית נרקיס כ"ץ)

3 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד פאדג' פרווה
עוגת שוקולד פאדג' פרווה
(צילום: עידית נרקיס כ"ץ)