אופן ההכנה:
- חורצים על העגבניות שני חריצים בצורת X, מניחים בקערה ומכסים אותן במים רותחים. משהים כדקה ושוטפים במים קרים. מסירים מהעגבניות את הקליפה הדקה וחוצים אותן. מוציאים את הגרעינים וקוצצים דק את בשרן.
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים תוך בחישה כדקה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, היין ו-1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות או עד שהעגבניות רכות מאוד.
- בינתיים, חותכים את הלחם לחתיכות קטנות ומשרים אותן במים כ-10 דקות. סוחטים את הלחם (לא מוכרחים לסחוט לגמרי) ומוסיפים לעגבניות שבסיר. מבשלים תוך בחישה מדי פעם במשך 10 דקות. מתבלים במלח ובפלפל.
- מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצויה. אם המרק סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט מים או יין לבן.
- לפני ההגשה, מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים. אפשר לזרות למעלה גם גבינת פרמזן מגוררת.