אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר גדול את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שקיפות (כ־7 דקות).
2. מוסיפים לסיר את השום, את כל התבלינים ואת רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. יוצקים את המים (או המרק) כך שיוסיפו עוד כ־5 ס"מ לגובה המרכיבים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־20 דקות.
3. מוסיפים לסיר את החומוס, מיץ הלימון והפטרוזיליה (או הכוסברה), מכסים את הסיר, מעלים את עוצמת הלהבה ומביאים לרתיחה חוזרת. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כ־15 דקות.
4. מוסיפים את הטחינה: שמים בקערית את כל המרכיבים וטורפים עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.
5. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות. מוסיפים לכל צלחת ככפית עד כפית וחצי מהטחינה, ומערבבים קלות. מגישים (את המרק ואת הטחינה שומרים בנפרד, עד 3 ימים במקרר).