אופן ההכנה:
- הקוסקוס: מערבבים בקערה חסינת חום את הקוסקוס, השמן והמלח. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומניחים בצד.
- מחממים בסיר בינוני על להבה גבוהה 2 כפות משמן הזית. מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את כף שמן הזית הנותרת ואת השום ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הירקות, החומוס, המים והתבלינים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים עוד 5 דקות.
- בינתיים בודקים שהקוסקוס מוכן ומאווררים את הגרגירים בעזרת מזלג.
- מגישים את המרק יחד עם הקוסקוס.
כמה דברים:
- כדי להכין את מרק הירקות הזה בשיא המהירות, כדאי להשתמש במעבד מזון עם דסקית פריסה לטיפול בגזרים ובקישואים.
- חשוב להוסיף בדיוק 1 ליטר של מים רותחים, ולא יותר.
- אפשר לשמור את הקוסקוס והמרק בנפרד, עד 4 ימים בכלים אטומים במקרר.