לביבות פרסה עם גבינת ריקוטה וגבינת חלומי
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לביבות:
2
גבעולים
פרסה( כרישה)
החלק הלבן בלבד
1
יחידות
בצל
קצוץ
250
גרם
גבנית ריקוטה
200
גרם
גבינת חלומי
מגוררת גס
2
יחידות
ביצים
1/4
כוס
קמח לבן
1
כפית
אבקת אפייה
6
כפות
פירורי לחם
1
צרור
עירית
קצוצה
1
כפית
מלח
1
כפית
פלפל לבן
טחון
תוספות:
מעט
שמן לטיגון
1
כוס
פירורי לחם לציפוי
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הפרסה לפרוסות בעובי 3-2 ס"מ. מבשלים את הפרוסות במים רותחים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים, סוחטים היטב מנוזלים ומניחים במסננת ל-10 דקות.
  2. בינתיים מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  3. טוחנים את הפרסה במטחנת בשר. אם אין – טוחנים אותה בכמה פולסים במעבד מזון, רק עד שהיא גרוסה באופן גס.
  4. מעבירים את הפרסה והבצל לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב.
  5. מחממים במחבת שמן על להבה בינונית. שמים את פירורי הלחם לציפוי בצלחת עמוקה.
  6. נוטלים מהתערובת 2 כפות, משטחים מעט וטובלים משני הצדדים בפירורי לחם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מכינים באותו אופן את שאר הלביבות. מגישים חם, רצוי בליווי שמנת חמוצה.
פורסם לראשונה: 16:05, 29.11.23