אופן ההכנה:
- חותכים את הפרסה לפרוסות בעובי 3-2 ס"מ. מבשלים את הפרוסות במים רותחים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים, סוחטים היטב מנוזלים ומניחים במסננת ל-10 דקות.
- בינתיים מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- טוחנים את הפרסה במטחנת בשר. אם אין – טוחנים אותה בכמה פולסים במעבד מזון, רק עד שהיא גרוסה באופן גס.
- מעבירים את הפרסה והבצל לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב.
- מחממים במחבת שמן על להבה בינונית. שמים את פירורי הלחם לציפוי בצלחת עמוקה.
- נוטלים מהתערובת 2 כפות, משטחים מעט וטובלים משני הצדדים בפירורי לחם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מכינים באותו אופן את שאר הלביבות. מגישים חם, רצוי בליווי שמנת חמוצה.
פורסם לראשונה: 16:05, 29.11.23