אופן ההכנה:
- ריבת תפוחים: מחממים במחבת גדולה את השמן, מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון והקינמון ומערבבים. מבשלים עד להמסה.
- מוספים את התפוחים, מערבבים עד לציפוי ומבשלים עד שהתפוחים מתפרקים. מצננים היטב.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- ההרכבה: פותחים את הבצק על נייר האפייה וקורצים ממנו צורות (כמובן שאפשר להשתמש בכל חותכן שתרצו או אפילו לפרוס עם סכין). מרימים את שאריות הבצק.
- מניחים במרכז כל צורה כף גדושה מהריבה. מסדרים מעל את פרוסות התפוחים, מפזרים מעל סוכר חום ומברישים את הבצק מסביב בביצה טרופה.
- אופים 30 דקות, מוציאים, מצננים ומגישים מיד.