![אוכל](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2018/07/16/8661692/8661692_57_144_1899_1141_270_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לדג:
מוסר (או לברק, או דניס, או בורי,( טרי, שלם, במשקל כ-2 ק"ג, נקי ומוכן למילוי
1
כף
מלח גס
5
יח'
שיני שום, קלופות וכתושות
1
כף
מלח דק
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
5
כפות
שמן זית
1
צרור
כוסברה או פטרוזיליה
לירקות:
10
יח'
עגבניות שרי, חצויות
10
יח'
עגבניות שרי ליקופן, חצויות
2
יח'
בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
10
יח'
בצלי שאלוט, קלופים
2
כוסות
עלי סלרי
3
יח'
פלפלים אדומים חריפים, בשלמותם
6
יח'
שיני שום, קלופות
1
יח'
לימון, קלוף וחתוך לקוביות
3
כפות
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
:רשימת קניות עבור המתכון
ישר לתנור: דג שלם צלוי בירקות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hjpjlhhl2אופן ההכנה:
- הדג: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את הדג על משטח העבודה, מפזרים עליו את המלח הגס ומשפשפים בעדינות. מניחים ל-10 דקות, שוטפים את הדג היטב במים ומנגבים בעדינות בנייר סופג.
- מניחים את הדג במרכז התבנית וחורצים בחלקו העליון 3 חריצים אלכסוניים מקבילים. מערבבים בצלוחית את השום, המלח הדק, הפלפל השחור והשמן ומורחים על הדג, גם בתוך החריצים. מניחים בבטן הדג את צרור הכוסברה או הפטרוזיליה.
- הירקות: מפזרים את הירקות וקוביות הלימון סביב הדג. יוצקים עליהם את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.
- צולים בתנור כ-35 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.