אופן ההכנה:
- הדג: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את הדג על משטח העבודה, מפזרים עליו את המלח הגס ומשפשפים בעדינות. מניחים ל-10 דקות, שוטפים את הדג היטב במים ומנגבים בעדינות בנייר סופג.
- מניחים את הדג במרכז התבנית וחורצים בחלקו העליון 3 חריצים אלכסוניים מקבילים. מערבבים בצלוחית את השום, המלח הדק, הפלפל השחור והשמן ומורחים על הדג, גם בתוך החריצים. מניחים בבטן הדג את צרור הכוסברה או הפטרוזיליה.
- הירקות: מפזרים את הירקות וקוביות הלימון סביב הדג. יוצקים עליהם את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.
- צולים בתנור כ-35 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.