אופן ההכנה:
- צולים עגבניות - מניחים את עגבניות השרי בתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-20 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט. מצננים.
- בינתיים, מכינים את הבשאמל תרד - סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים, ומניחים בסיר קטן עם חמאה, מלח, פלפל ושום. ממיסים את החמאה על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומוסיפים קמח. מערבבים את המסה במהירות בכף עץ, עד שהקמח נטמע בחמאה ומתקבלת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד, רק עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
- מרכיבים את הלזניה - משמנים תבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים (סוטאז' או תבנית פיירקס עגולה). בסיר גדול מחממים מים עד לרתיחה ומוסיפים מלח בנדיבות. קורעים כל עלה פסטה באופן חופשי ל-3-2 יריעות, ומבשלים בסיר עם המים עד לדרגת אל דנטה (לפי הוראות היצרן). מסננים את הדפים ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את בשאמל התרד והעגבניות הצלויות, ומערבבים היטב. מוסיפים את עלי הבזיליקום ו-3/4 מכמות הגבינות, ומערבבים שוב.
- יוצקים את התערובת לתבנית, ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-35 דקות, עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים חם.