אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה), מסננים ומעבירים לסיר. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 13 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 15 דקות. מעבירים לקערה ומניחים לקינואה להתקרר מעט.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. פורסים דק 3-2 מהפטריות לאורכן. קוצצים דק את שאר הפטריות.
- מחממים במחבת מעט שמן הזית. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ואת השום, מקפיצים שתי דקות ומעבירים לקערת הקינואה.
- מוסיפים למחבת כף שמן זית ומקפיצים את הפטריות הפרוסות במשך דקה – ולא יותר. מסירים מהכיריים.
- מוסיפים לתערובת הקינואה את שאר המצרכים, למעט הפטריות הפרוסות וכף השמן הנותרת, ומערבבים לעיסה אחידה (אם יש צורך, מוסיפים ביצה).
- יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים אותן בתבנית, משטחים מעט ומניחים על כל אחת מהן 2-1 פרוסות של פטרייה. מברישים את קציצות הקינואה בשמן הזית שנותר ואופים 25-20 דקות, עד להשחמה.
עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"