עוגת תפוזים ושקדים בחושה
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית אינגליש קייק
3
יחידות
ביצים
1/4 1
כוסות (250 גרם)
סוכר
1/2
כוס (120 מ"ל)
שמן קנולה
1
כוס (240 מ"ל)
מיץ תפוזים
3/4 1
כוסות (245 גרם)
קמח תופח
1/2
כוס (45 גרם)
שקדים טחונים
1
כף
קליפת תפוז מגוררת
להגשה: 1/2 כוס מיץ תפוזים, אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים עם 1/4 1 כוסות מהסוכר לקצף בהיר. מוסיפים בהדרגה את השמן וכוס מיץ תפוזים ומקציפים 3 דקות נוספות.
  3. מקפלים בעדינות לתוך התערובת את הקמח התופח, השקדים הטחונים וקליפת התפוז.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  5. מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה 1/2 כוס מיץ תפוזים. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.