בורקס מים זה אחד המאפים המדהימים - מבפנים הוא רך כמו לזניה ומבחוץ הוא קריספי כמו בורקס. לא יודעת מה איתכם, אבל לי זה נשמע כמו תמצית האושר בצלחת. את הבורקס הכנתי עם מילוי של פטה שקדים ומוצרלה קשיו, תרד ותבלינים, ובמקום להכין בצק כמו בגרסה המקורית, השתמשתי בדפי פילו מוכנים ככה שההכנה שלו היא כל כך פשוטה ומתאימה גם למארחים הכי עסוקים (או עצלנים) מבינינו.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם:
בורקס מים טבעוני
המצרכים (לתבנית בקוטר 20-22):
לבצק:
1 חבילת עלי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן
לטבילה:
1 כוס חלב סויה ללא מתיקות
1/4 כוס שמן זית
למילוי:
1 חבילה פטה שקדים (250 גר')
1 חבילה מוצרלה קשיו (200 גר')
1 חבילת תרד
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות על תכנית טורבו.
- צורבים את התרד במחבת כמה דקות, עד שהוא מצטמצם מעט.
- בקערה מגרדים כמוצרלה קשיו ופטה שקדים, מוסיפים את התרד, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מברישים תבנית במעט שמן זית ומניחים דף פילו אחד. אם הם נדבקו אחד לשני, גם שניים זה בסדר.
- לוקחים שני דפי פילו וטובלים בקערה עם חלב סויה ושמן זית. מניחים באחת מפינות התבנית בצורה מקווצ'צ'ת (הוא יתפוס בערך רבע מהתבנית) וחוזרים על הפעולה עד שהדפים מכסים את כל שטח התבנית.
- מעבירים את כל המילוי לתבנית ומסדרים אותו מעל הדפים שהנחנו בצורה אחידה.
- טובלים עוד דפי פילו ומסדרים אותם מעל המילוי, באותה הדרך.
- סוגרים עם דף פילו יבש, מברישים בשמן זית ומפזרים שומשום.
- אופים כ-50-60 דקות עד שהבורקס זהוב לחלוטין.
דניאל וגנר היא קונדיטורית טבעונית, מורה לקונדיטוריה, מתכונאית ויועצת קולינרית. מתמחה במטבח הטבעוני ומפתחת מתכונים לחברות ולמסעדות. לאינסטגרם של דניאל