אסאדו חגיגי
המצרכים:
2.5 ק"ג בשר בחיתוך אסאדו
2 כוסות יין לבן
2 בצלים סגולים
6 שיני שום
1 ענף סלרי אמריקאי
3 גזרים
צרור טימין
10 שזיפים מיובשים ללא גרעינים
1 מקל קינמון (לא חובה)
750 גר' ארטישוק ירושלמי
1 כף סילאן
1 כף רכז רימונים
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית רסק עגבניות
אופן ההכנה:
- מתבלים את נתח הבשר במעט מלח ופלפל שחור ומניחים על מחבת לוהטת שמתאימה גם לתנור.
- צורבים את הבשר כשתי דקות מכל צד.
- מוסיפים את הירקות והתבלינים לעוד כחמש דקות לצריבה יחד עם הבשר.
- ממש לפני שהירקות מקבלים את הצבע שלהם, מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כחמש דקות כשהיין רותח (מבעבע קלות).
- מכסים את הבשר במים רותחים ומבשלים עוד כחמש דקות ברתיחה.
- לאחר שהתאדו מעט נוזלים, מכסים את המחבת היטב בנייר אפייה ומעליו בנייר כסף.
- את המחבת העטופה מכניסים לתנור ב-130 מעלות למשך חמש וחצי שעות, במהלכם הנתח והירקות יספגו את שלל הטעמים שבסיר וימלאו את החדר בניחוח החג.
המתכון באדיבות השף חיים כהן וחצי חינם