(צילום: טל סיון ציפורין)
אופן ההכנה:
- המלית - שמים בסיר את החלב, הסוכר, הסילאן והחמאה ומבשלים על אש קטנה, עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את רסק התפוחים ומתבלים בקליפת לימון מגוררת. מערבבים ומצננים היטב בצד.
- הבצק - שמים בקערה את המים ואת החלב הפושר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת הסוכר והמלח ומערבבים.
- חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים למיקסר ומעבדים עד שהחמאה משתלבת עם התערובת היבשה. מוסיפים את הביצה ותערובת השמרים, מעבדים במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד ושומרים במקרר עד השימוש.
- הרכבה - מרפדים תבנית בנייר אפייה, מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עם הקורצן עיגולים. אוספים את שאריות הבצק, לשים אותם לבצק אחיד ומרדדים אותם שוב לעלה כדי לקרוץ עיגולים נוספים. עד שיש לכם 12 יחידות.
- שמים במרכז כל עיגול כ-50 גרם מהמלית. מרימים שני צדדים של עיגול הבצק ומחברים ביניהם. סוגרים על ידי הרמת צד שלישי של העיגול וחיבור הבצק לצדדים שערמנו, כך שנקבל משולש שמרכזו חשוף.
- טורפים את החלמונים עם מעט מים ומברישים בתערובת את האוזנים. מסדרים אותן בתבנית ומניחים למאפים לעמוד כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
- אופים כ-17 דקות עד שהאוזנים מקבלים גוון זהוב. מוציאים, מצננים ומגישים.
המתכון באדיבות שף קונדיטור עופר גל