
yk13795941
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מה צריך לקרם וניל::
2
יח'
ביצים L
2/3
כוס
סוכר לבן
1 ו־1/2
כוסות
חלב
1
כף
משחת וניל
3
כפות
גדושות קורנפלור
לתוספות (לבחירתכם)::
1
כוס
שוקולד צ'יפס
1-2
יח'
סלסלות פטל
2/3
כוס
צימוקים
לציפוי ולסירופ::
1
יח'
ביצה טרופה
1
כוס
סוכר לבן
1
כוס
מים
:רשימת קניות עבור המתכון
שנייק במילוי קרם וניל ושוקולד צ'יפס או פטל
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hk14isymaאופן ההכנה:
1. בסיר בינוני שמים את החלב והווניל ומרתיחים.
2. בינתיים בקערה שמים סוכר, ביצים וקורנפלור וטורפים היטב עם מטרפה ידנית. כשהחלב חם מוסיפים מחצית ממנו לסוכר עם הביצים וטורפים.
3. מחזירים את החלב שעורבב עם הביצים לסיר עם החלב שנותר ומבשלים יחד, תוך כדי טריפה, עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאש, מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שהקרם קר.
4. מרדדים מחצית מהבצק (המתכון בנפרד למטה) למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים מעליו מחצית מהקרם. מפזרים שוקולד או פטל או צימוקים ומגלגלים לרולדה. מעבירים את הרולדה למקפיא לרבע שעה כדי שיהיה נוח לחתוך. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק, הקרם והתוספות כך שיווצרו שתי רולדות.
5. חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ או כמעט על הכפלת הנפח.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה.
7. בסיר בינוני שמים מים וסוכר ומרתיחים עד שהסוכר נמס. כשהמאפים יוצאים מהתנור, מברישים אותם בנדיבות בסירופ.